Jij brengt de uitdagingen van de energietransitie helder in kaart voor onze opdrachtgevers, zodat zij hierover onderbouwde besluiten kunnen nemen.


Als adviseur Energietransitie GIS werk je aan opdrachten op het gebied van warmtetransitie, grootschalige opwek van duurzame elektriciteit en elektrisch/autonoom vervoer. Je vertaalt de vragen van onze opdrachtgevers naar ruimtelijke en kwantitatieve (GIS-)analyses en presenteert die op een heldere en begrijpelijke manier. Je ziet daarnaast nieuwe kansen voor de toepassing van geodata-analyse in de energietransitie en je neemt het initiatief om deze kansen door te ontwikkelen tot nieuwe informatieproducten.

Tot slot werk je samen aan verdere professionalisering van de geodata-analyse en GIS in ons vakgebied. Je weet hierin zowel opdrachtgevers als collega’s mee te nemen.

Inhoud van de functie

Voor deze functie zoeken wij een adviseur met aantoonbare GIS-kennis en ervaring die in staat is om onze opdrachtgevers te helpen bij de besluitvorming en uitvoering van projecten in de energietransitie. Daarbij moet je in staat zijn vraagstukken (samen met je team) scherp te analyseren en te bepalen op welke wijze Geodata/GIS kan helpen bij het formuleren van de oplossing of het geven van advies aan de opdrachtgever. Je vindt het leuk om zelfstandig of in een team te werken bij een opdrachtgever en bent in staat om helder en professioneel te presenteren en te communiceren. Kennis van de energietransitie en/of de wil om hierin te groeien is van belang om onze klanten over de laatste ontwikkelingen en mogelijkheden op dit gebied te kunnen adviseren.

Daarnaast ben je in staat:

 • Groeimogelijkheden voor Over Morgen te zien en te realiseren;
 • Over de grenzen van je project en expertisegebied heen te kijken om vraagstukken in integraal perspectief te kunnen plaatsen.


Waarom Over Morgen?

Over Morgen is een groeiend adviesbureau dat de innovatieve mogelijkheden van duurzame mobiliteit, aardgasvrij bouwen, zonne-energie en de Omgevingswet gebruikt om een duurzame leefomgeving te realiseren. We doen dat voor lokale en provinciale overheden, woningbouwcoöperaties en bedrijven waarbij we niet alleen advies geven, maar ook concrete oplossingen realiseren.

De 75 adviseurs zijn ambitieuze en gedreven professionals. In onze open, informele bedrijfscultuur in onze uitvalsbasis  in een oude Zeepfabriek in Amersfoort is veel ruimte voor eigen initiatief. Naast hard werken maken we graag tijd voor kennissessies, borrels, ons jaarlijkse ski-event en meer. Tevens richten we onze eigen organisatie vernieuwend in en dat biedt kansen voor de ondernemer in je. 


Aanbod

Over Morgen biedt je een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket met o.a. een:

 • Marktconform salaris met bonus en premie vrij pensioen;
 • Eigentijds mobiliteitspakket;
 • Dynamische werkomgeving met veel ruimte voor eigen inbreng;
 • Hip en goed bereikbaar kantoor in Amersfoort;
 • Veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling;
 • Een jaarlijkse skireis en een gezellige vrijdagmiddagborrel.


Pas jij in ons profiel?

Om succesvol te kunnen zijn in deze verantwoordelijke rol verwachten we dat je voldoet aan de volgende criteria:

 • Je hebt een relevante, afgeronde academische opleiding, zoals GIMA, Geo-information Science of Geomatics;
 • Je wilt werken aan maatschappelijke opgaves en hebt affiniteit met de energietransitie;
 • Je hebt gevorderde kennis van alle stappen van het geo-informatieproces (van datakwaliteit, data-analyse tot cartografische visualisatie);
 • Je hebt aantoonbare ervaring met een desktop GIS-pakket, zoals ArcGIS Pro;
 • Je hebt een basisvaardigheid in Python, je kunt scripts lezen, begrijpen en uitvoeren;
 • Ontwikkelvaardigheid in Python is een pré;
 • Bekendheid met de Esri-productlijn is een pré;
 • Je bent bereid om binnen Nederland te reizen.


Ga jij de uitdaging aan?

Stuur dan je cv met jouw motivatie uiterlijk 22 april 2019 naar info@overmorgen.nl. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via 033 3036800 en vraag naar Marloes van Kleef.