Zie jij de energietransitie als één van de grootste uitdagingen en kansen van deze tijd? Wil jij je inzetten om onze klanten de juiste inzichten te bieden en te adviseren over de volgende stap richting een duurzame leefomgeving? En heb je ervaring met energiemodellering en klimaatmonitoring? Dan is Over Morgen iets voor jou!

adviseur Energie & Klimaat, met ervaring in modellering en monitoring


Wat voor soort collega zoeken wij?
Wij zoeken een gedreven medior adviseur Energie & Klimaat. Jouw rol is die van inhoudelijk adviseur over de energietransitie, met affiniteit met analyses en modellering van energiedata. Hiermee maak je inzichtelijk waar de kansen liggen en adviseer je overheden en bedrijven met welke maatregelen ze die kansen kunnen benutten. Kennis van een of meerdere specifieke thema’s zoals verduurzaming van de gebouwde omgeving, mobiliteit, hernieuwbare energie en verduurzaming landbouw en/of industrie is daarbij een pre.

Samen met ongeveer 95 inhoudelijk gedreven collega’s werk jij bij Over Morgen aan een toekomstbestendige leefomgeving. Samenwerking tussen verschillende overheden en maatschappelijke partijen, burgers en bedrijven en marktpartijen is hierbij essentieel.

Wat ga je bij ons doen?
• Je helpt onze procesbegeleiders of regisseurs in de RES-regio’s met inhoudelijk advies om de keuzes voor grootschalige opwek in de context van het energiesysteem in transitie te plaatsen;
• Je werkt samen met gemeenten aan een routekaart naar een klimaatneutrale gemeente door de huidige situatie, de opgave, en de impact van verschillende maatregelen door te rekenen en te valideren;
• Je neemt beleidsmedewerkers en bestuurders mee in de keuzes en afwegingen die nodig zijn om de klimaatdoelen te halen.

Wat heb jij te bieden?
Om succesvol te kunnen zijn in deze rol verwachten we dat je voldoet aan de volgende criteria:
• Je beschikt over 3-5 jaar werkervaring in de energietransitie en hebt ervaring met energiemodellen, -analyses en/of klimaatmonitoring;
• Je hebt ervaring met het opstellen van rapportages en programma’s en weet inzichten uit data om te zetten naar concrete doelstellingen of maatregelen;
• Je bent communicatief sterk en een goede spreker;
• Je hebt een ondernemende houding en bent in staat om (op termijn) zelfstandig business te ontwikkelen.
• Je hebt een relevante opleiding op het gebied van techniek, duurzaamheid, energie of innovatie en inhoudelijke kennis op het gebied van duurzaamheid en de energietransitie.
• Je wilt werken aan de verduurzaming van ons energiesysteem en hebt daar een eigen visie op.

Wie zijn wij?

Over Morgen is een vernieuwend en oplossingsgericht adviesbureau met een missie. Met bijna 100 ambitieuze en gedreven collega’s werken wij aan een toekomstbestendige leefomgeving. Wij werken voor de gevestigde orde en voor nieuwkomers in de publieke- en private sector in Nederland. Dat doen wij verbindend, doortastend en met lef.

We werken gebiedsgericht en integraal aan actuele thema’s in de leefomgeving, zoals energie- en warmtetransitie, gebiedsontwikkeling, duurzame mobiliteit, klimaatadaptatie en circulariteit. Daarvoor benutten wij onze expertise op proces- en projectmanagement, participatie, gebiedseconomieOmgevingswet en altijd met behulp van data/GIS. Over Morgen is als zelfstandig bedrijf onderdeel van Arcadis Nederland.


Wat bieden we jou?
Wij hebben een open, informele bedrijfscultuur waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en waarin we graag met elkaar meedenken. Je voelt je snel onderdeel van de organisatie. Wij werken zelforganiserend en alle medewerkers hebben een ondernemende en pionierende instelling. We zijn sterk gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling. Er wordt hard gewerkt bij Over Morgen omdat we ons verantwoordelijk voelen voor wat we doen. Tegelijkertijd maken we bewust tijd voor kennisdeling en plezier: vrijdagmiddagborrels, skiën, sporten en heel veel meer (wij hopen dat dit snel weer mag). Onze thuisbasis is een voormalige zeepfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Deze plek is goed bereikbaar met het OV.

Arbeidsvoorwaarden
Allereerst een prettige, dynamische en collegiale werkomgeving en betekenisvol werk. Om dit te faciliteren biedt Over Morgen je:
• Een marktconform salaris passend bij je kennis en ervaring;
• Een duurzame mobiliteitsregeling;
• Pensioen;
• Laptop & telefoon;
• Veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling.


Ga jij deze uitdaging aan?

Stuur dan je cv met motivatie naar info@overmorgen.nl. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op via 033 303 68 00 en vraag naar Mandy Lingeman.