Zie jij de energietransitie als één van de grootste uitdagingen en kansen van deze tijd? Heb je ervaring met het werken aan een Regionale Energie Strategie (RES) en wil je werk gaan maken met de gebiedsgerichte uitvoering van de RES? Wil jij je inzetten voor een duurzame leefomgeving en het versnellen van de energietransitie bij overheden, private partijen en lokale energiecoöperaties?

Dan is Over Morgen op zoek naar jou!

vacature adviseur Energie en KlimaatWat voor een soort collega zoeken wij?
Wij zoeken een gedreven senior adviseur Energie & Klimaat. Jouw rol is die van inhoudelijk en procesmatig adviseur over de energietransitie, met een focus op de RES en de uitwerking van de RES naar gebiedsgerichte aanpakken en het verankeren hiervan in benodigde (lokaal) beleid. Samen met ongeveer 90 inhoudelijk gedreven collega’s werk jij bij Over Morgen aan een toekomstbestendige leefomgeving. Samenwerking tussen verschillende overheden en maatschappelijke partijen, burgers en bedrijven en marktpartijen is hierbij essentieel.

Wat ga je bij ons doen?
• Samen met regio’s aan de slag met de RES 1.0 en de (gebiedsgerichte) uitwerking daarvan als procesbegeleider of regisseur;
• Samen met gemeenten en stakeholders werken aan (de uitvoering van) routekaarten voor een energie- en klimaatneutrale leefomgeving;
• Gemeenten en stakeholders helpen om uitvoeringsplannen op te stellen voor grootschalige opwekking van zonne- en windenergie;
• Linkjes leggen met andere ontwikkelingen in de leefomgeving, onder andere op het gebied van gezondheid, voedsel, klimaatadaptatie en circulariteit.

Bij wie ga jij impact maken?
Je zal als adviseur aan de slag gaan bij gemeenten, regio’s, provincies, waterschappen, rijksoverheid, private partijen en energiecoöperaties in heel Nederland. Je werkt in projectteams bestaande uit verschillende disciplines waarbij projecten een kop en een staart hebben.

Wat heb jij te bieden?
Om succesvol te kunnen zijn in deze rol verwachten we dat je voldoet aan de volgende criteria:
• Je beschikt over minimaal 5 jaar werkervaring in een sector gerelateerd aan de energietransitie en hebt ervaring met het werken aan een RES;
• Je hebt ervaring in het begeleiden van stakeholderprocessen;
• Je hebt ervaring met de rol van procesbegeleider, procesregisseur of programmaleider;
• Je hebt een aantoonbaar netwerk bij decentrale overheden, bij voorkeur in het ruimtelijke domein of duurzaamheid;
• Je wilt werken aan de verduurzaming van ons energiesysteem en hebt daar een eigen visie op;
• Je bent communicatief sterk en een goede spreker;
• Je hebt advieservaring;
• Je hebt een ondernemende houding en bent in staat om zelfstandig business te ontwikkelen.

Wie zijn wij?
Over Morgen is een snelgroeiend adviesbureau met ongeveer 90 adviseurs. Wij werken op het snijvlak van gebiedsontwikkeling en de energietransitie. Ons doel is impact te maken voor een toekomstbestendige leefomgeving. We bedenken en realiseren oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Wij werken voor de gevestigde orde en voor nieuwkomers in de publieke- en private sector in Nederland.

De thema’s waaraan wij werken: energie uit zon & wind, de Omgevingswet, gebiedsvernieuwing, vastgoed, de warmtetransitie, energie & klimaat, duurzame mobiliteit en gebiedseconomie. Data is altijd een belangrijk onderdeel in onze adviezen. Daar waar mogelijk werken we integraal aan vraagstukken.


Wat bieden we jou?
Wij hebben een open, informele bedrijfscultuur waarin veel ruimte is voor eigen initiatief en waarin we graag met elkaar meedenken. Je voelt je snel onderdeel van de organisatie. Wij werken zelfsturend en alle medewerkers hebben een ondernemende instelling. Er wordt hard gewerkt bij Over Morgen omdat we ons verantwoordelijk voelen voor wat we doen. Tegelijkertijd maken we bewust tijd voor digitale kennissessies, gezellige (digitale) borrels en andere leuke activiteiten. Onze thuisbasis is de voormalige zeepfabriek in De Nieuwe Stad in Amersfoort, een mooie werkplek met dakterras Deze plek is goed bereikbaar met het OV. (momenteel werken we uiteraard vooral thuis ivm corona). En last but not least: je krijgt leuke collega’s met veel kennis en ervaring.

Arbeidsvoorwaarden

Bij ons maak je impact. In ruil daarvoor krijg je van ons:

  • Een goed salaris, passend bij je kennis en ervaring;
  • Duurzame mobiliteitsregeling;
  • Pensioen;
  • Bonusregeling;
  • Laptop en telefoon;
  • Volop kansen om jezelf te blijven uitdagen in het vak.

Ga jij deze uitdaging aan?

Stuur dan je cv met motivatie naar info@overmorgen.nl. Heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op via 033 303 68 00 en vraag naar Mandy Lingeman.